Ik ben Flinc!

Kennismaking
Terug naar overzicht

Ik ben Flinc!

Frank: Amanda heb je wel eens een blog geschreven?

Amanda: Nee nog nooit gedaan.

En daar zit ik dan. Achter mijn laptop. Inmiddels ben ik een uur verder en heb ik één zin op papier. Ik zal Frank laten weten dat hij wat geduld moet hebben.

In het kader van: ‘ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan’, zet ik mijn innerlijke criticus opzij en zal ik de woorden opschrijven zoals die in mij opkomen. Oprecht en persoonlijk. De eerste woorden die opkomen zijn: hoe kan ik soepel overgaan naar het voorstellen van mijzelf? Zo dus, denk ik.

Ik ben het nieuwste lid van deze Flince club. Al twee hele weken hoor ik erbij. Tijd om mijzelf officieel te introduceren en laat ik beginnen met het belangrijkste: als er niemand kijkt eet ik een heel pak koekjes op; tijdens een potje Monopolie pak ik stiekem een extra briefje van 500, maar alléén om te zien of iemand het in de gaten heeft; ik ben een DOORZETTER!

En die laatste kenmerkt mij het meest. Soms grap ik dat ik ‘’als onkruid’’ ben, ‘’dat vergaat niet’’. Voor mijn gevoel zit hier een kern van waarheid in. Mijn jeugd was in verschillende opzichten traumatisch; middelbaar onderwijs afronden zat er niet in; en me ergens thuis voelen kende ik voor mijn 24ste niet. Nee, ik ben écht géén zielepiet. Een doorzetter en optimist wel.

Hiernaast ben ik een hoop andere dingen. Waarschuwing! Bereid je voor op een te lange opsomming. Ik ben een vreemde vogel, probleemoplosser, analist, andere jij, nieuwsgierig aagje, observator, criticus, vernieuwer en een enigszins atypische HR-professional.

Tijdens mijn opleiding ontdekte ik dat mijn visie op en ambities in het vak enigszins afweken van wat ik om mij heen zag. Ik wilde geen eindeloze stapel saaie cv’s doornemen om de ‘’perfecte’’ kandidaat uit te kiezen. Of ergens in een kantoortje achteraf zitten terwijl ik beleid schrijf dat in de kast belandt.

Ik wil complexe problemen, die ik mag oplossen op mijn eigen creatieve manier. Ik wil midden in de actie staan en verandering teweeg brengen. Ik wil draagvlak creëren. En ik wil mijzelf en alles om mij heen blijven ontwikkelen. Los van mijn diploma’s en werkervaring – ja die heb ik inmiddels! – is dit waar ik écht voor opgeleid ben.

Een lang verhaal over mijzelf en een hoop ‘’ik wil’’, dat voelt gek. Misschien had mijn standaardregel ‘’hoi, ik ben Amanda, 29 jaar oud, woonachtig in Zutphen en zit graag op de fiets’’ volstaan. Maar, ik zou schrijven wat in mij opkwam en dat heb ik gedaan. Tijd om een einde te breien aan deze monoloog.

Na een lange zoektocht en met veel vallen en opstaan ben ik op de een of andere manier belandt bij Buro Flinc. En wat ben ik daar trots op! Naast al het andere dat ik genoemd heb ben ik een Flincer en zit ik helemaal op mijn plek. Samen zullen we organisaties helpen en de wereld van HR opschudden. 

Gefeliciteerd, als je hier nog leest ben je ook een doorzetter. En ik ben benieuwd naar wat jij nog meer bent! We kunnen op professioneel vlak ongetwijfeld iets voor elkaar betekenen, maar los daarvan drink ik graag een kopje koffie en hoor ik jouw verhaal.

Tot snel en Flince groet,

Amanda Maibaum

Deel dit artikel