Een nieuwe HR-opleiding gericht op het ontwikkelen van skills

Kennismaking
Terug naar overzicht

Waar is het allemaal mee begonnen?

‘Als je er iets van vindt, dan moet je er ook wat mee doen’. Kent u deze uitspraak? In verkiezingstijd bijvoorbeeld heeft het betrekking op niet-stemmers die wel een stevige politieke mening laten horen. Het is een korte zin geworden die een tijd door mijn hoofd is gegaan. Waarom?

Mensen die mij kennen weten dat ik niet wegloop voor mijn mening. Dat doe ik in mijn werk als HR-professional ook niet. Soms zou even luisteren beter zijn dan direct een mening geven. Tegelijkertijd zie ik het als een meerwaarde dat ik het lef heb ontwikkeld ergens mijn mening over te geven (is ook wel eens anders geweest).

Door de jaren heb ik ontdekt waar organisaties behoefte aan hebben in HR dienstverlening. Het gaat er om wat directies en medewerkers zoeken in HR-gerelateerde onderwerpen binnen hun organisatie. Onderwerpen waarmee daadwerkelijk impact te maken valt.

In het verleden had ik niet scherp wat in dat HR-vak nou wel impact maakte en wat minder.  Toepassing van kennis of het juist gebruiken van HR-instrumenten heeft bijvoorbeeld beperkt impact. Het is belangrijk dat het goed gebeurt, maar er is zoveel meer. Ik ontdekte in mijn werk dat juist het gebruik van skills (of competenties in HR-taal) impact maakt. Om echt een wezenlijke bijdrage te kunnen leveren aan de organisatie is alleen HR-kennis volstrekt onvoldoende.

Daar ben ik HR-teams en directies op gaan coachen. En voor iemand die graag dingen doet i.p.v. te praten zoek ik de afwisseling in goede gesprekken en door een voorbeeld te zijn in de dingen die ik doe.

Wellicht denk u als lezer; mooi verhaal, maar jullie verdienen toch geld aan het helpen van die organisaties en HR-afdelingen waar nog meer impact gemaakt kan worden? En dat is waar. Ik denk dat het een meerwaarde is waar voor betaald mag worden als je organisaties hierin een stap verder kan helpen. En ondanks dat we hard werken aan de bestendigheid in onze opdrachten, voelt het soms ook wat plat en zou je meer verdieping willen zoeken in het ontwikkelen van de HR-professionals zelf.

Om die reden heb ik samen met compagnon Frank het idee opgevat om een opleiding voor HR-professionals te gaan starten. En dan 1 die zich alleen maar richt op skill-ontwikkeling. Kennis kunnen de deelnemers opzoeken op Google. Ik wilde een opleiding die (sorry, in mijn woorden) superstrak in elkaar stak en fun was om aan deel te nemen.

Wat zou ik de HR-professionals graag mee willen geven? Skills om slimme vragen te stellen, te beschikken over lef, mensen en middelen met elkaar te kunnen verbinden en te beschikken over een gezonde dosis executiekracht.

Een lang verhaal kort maken: het is gelukt! We hebben het de naam BoostHR gegeven. Het is er voor de HR-professionals die hun skills een boost willen geven. Drie keer 2 dagen bij elkaar komen om veel te leren, maar vooral veel te doen en een voorbeeld te zijn voor je mede-cursisten. In alles hebben we een hoog niveau nagestreefd (van locaties, tot leerplatformen tot manieren om collega’s van cursisten te betrekken). Graag vertel ik je er meer over www.boosthr.nl De eerste groepen zijn ondertussen gestart en dit geeft ongelofelijk veel energie. Tijdens de eerste twee dagen van de opleiding ga je o.a. aan de slag met visievorming. Deze blog wilde ik graag gebruiken om u mee te nemen in mijn visie op de ontwikkeling van de professionals in het vakgebied waar ik al jaren met plezier in werk. Ik vind er immers iets van en dan moet je er wat mee doen!

Deel dit artikel